Vi glömde medicinen, två gånger!

I samband med att vi fick resultatet från graviditetstestet skrev vår läkare ut Provera som jag skulle ta i 10 dagar för att sätta igång mensen. Detta kom ganska sent på onsdagseftermiddagen och vi hade inga planer på att åka in till stan just den kvällen. Vi beslutade oss därför för att avvakta till torsdagen med att hämta ut medicinen eftersom vi ändå skulle ut och köra då. Den enda skillnaden som skulle bli var att mensen skulle komma en dag senare vilket vi kände inte var något problem.  

Torsdagen kom och mot eftermiddagen slutade vi jobba och packade in oss i bilen. Vi skulle köra ut till stugan och spendera en natt där. På vägen skulle vi hämta ett paket, handla på systemet (man får ju passa på när man kan) och handla på Maxi och då gå in på apoteket och hämta medicinen. Väl framme i stugan, som ligger en bra bit från ett apotek där man kan hämta recept, inser vi att vi fått med oss allt utom medicinen. Vi tittar på varandra lite frågande och undrar hur vi kunde glömma den. Vi beslutade oss för att en dag till kan vi faktiskt vänta. Det har ju ingen medicinsk påverkan utan tar bara lite längre tid innan nästa cykel kan starta.  

Planen var att på vägen hem från stugan på fredagskvällen köra in om apoteket på Maxi som har öppet länge och hämta medicinen. Kvällen gick och vi insåg att vi ännu en gång glömt bort oss och klockan var nu för mycket för att hinna hämta medicinen. Vi skulle få hämta den på lördagen istället.  

Till vår stora förvåning kom mensen på lördagsmorgonen. Det var kanske meningen att vi skulle glömma medicinen. Kroppen fick göra sitt på naturlig väg och vi slapp onödiga hormoner. Att vi glömde den två gånger tycker jag vi ska se som ett friskhetstecken. Även om detta upptar otroligt mycket tid, både psykiskt och fysiskt, har det inte tagit över helt.  

14+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *