Vad fasiken gör vi med champagnen i kylen?

I lördags, den 25:e april (cykeldag 30) när mensen var två dagar försenad enligt Natural Cycles (och Izabellas “normala” antalet dagar mellan ägglossning och mensens första dag hade passerat) hade vi bestämt oss för att ta ett graviditetstest.  

Izabella vaknade superglad. Om det var för att det skulle bli våfflor till frukost, för att vi kvällen innan ställt in en alkoholfri champagne på kylning eller för det stundande graviditetstestet låter vi vara osagt, men vi båda hoppade förväntansfulla upp ur sängen.  

Det är störst chans att få ett korrekt svar på ett graviditetstest om man tar det direkt på morgonen. Denna gång slog vi på stort och tog fram det digitala graviditetstestet. Det blir ju trots allt bättre bilder med det och lite roligare att se det svart på vitt. Wiihoo!!! Du är gravid!! Liksom. 

Det gör å andra sidan att det blir väldigt tydligt negativt test också.
Inte gravid.  

Nähe, tack för de beskedet. Inget mer än så att tillägga? Någon anledning kanske? Något tips till nästa gång? Ingenting? Okej.  

Vi sjönk ihop. Igen. Vi hanterade dock detta svar på testet betydligt bättre än förra gången. Och vi var väldigt glada att vi inte slösat med våra känslor genom att ta flera graviditetstest tidigare under veckan, även om man kan ta testen betydligt tidigare.  

Men mensen hade fortfarande inte kommit, så än fanns det en liten liten liten liten strimma hopp kvar. Det är trots allt bara 99% tillförlitligt det där graviditetstestet, och om det är någon som ska hamna i 1%-gänget, så är det väl vi. Tänkte jag och försökte hålla humöret uppe. 

Söndagen gick. Likaså måndagen. Planen var att Izabella skulle fortsätta med Prednisolon och Lutinus som om hon skulle vara gravid fram till motsatsen bevisades (att mensen kommer).  

Tisdagen kom. Dagen som vi för tre veckor sedan bokat in med vår läkare. Vi båda var väldigt nyfikna på att ta ett ultraljud för att se hur det såg ut nu. Vad skulle vi få se? Att ägglossningen inte ens varit än? Att kroppen är redo för ny cykel men mensen bara är sen? Något annat som skulle kunna ställa till det kanske?  

I och med det negativa graviditetstestet i lördags var vi helt säkra på att oavsett vad vi ser så kommer det inte vara något positivt.  

Jag frågade läkaren om man kunde se om äggen tillbakabildats innan det blev ägglossning, eller om man kunde se andra tendenser till att något med ägglossningen inte stod helt rätt till.  

Istället säger han att det ser bra ut. Slemhinnan är väldigt tjock och det kan synas en liten liten tendens till någonting som eventuellt skulle kunna vara en graviditet.  

Ni förstår. Det var otroligt osäkert.  

Där satt vi efter ultraljudet i läkarens soffa, tittade på varandra medan han knappade in anteckningar i datorn och undrade vad fasiken vi precis varit med om. Vi åkte dit bara för att försöka få några ytterligare ledtrådar till varför det inte vill ta sig och istället skickades vi på blodprov för att få fram om det är en graviditet eller inte.  

Men va?!?! Kan det ens vara möjligt?  

Taggade tog vi på oss våra jackor, gick ut i solen, ringde och bokade tid för blodprov och hoppade sedan in i bilen och körde mot sjukhuset. 

I och med att Izabella fortsätter med medicinerna känns det väldigt dumt att hon gör det om det inte är en graviditet och sen skulle det ju vara sjukt jäkla kul om vi fick besked på att det faktiskt är en graviditet så att vi äntligen kan öppna den där välkylda alkoholfria champagnen.  

Gaaaah! Nu får vi vänta ytterligare några dagar på svaret… 

15+

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *