Snart vet vi!

Dagarna går och vi närmar oss dagen med stort D, eller ja T. Testdagen!  

Ena stunden är jag säker på att det inte är något där inne. Jag kan inte pricka av ett enda graviditetssymtom även om jag verkligen känner efter. Inget illamående, inga ömmande bröst, ingen halsbränna, ingen trötthet. Jag känner helt enkelt ingenting och kan inte låta blir att tänka att jag borde ju känna någonting i alla fall.  

I nästa stund börjar jag ändå våga fundera på om det kan ha varit så att det tagit sig trots allt. Temperaturen är fortsatt hög och kroppen visar inga tecken på att mensen skulle vara på väg. Samtidigt vet vi att medicinen vi tar i form av tillskott av progesteron både kan fördröja mensen och höja kroppstemperaturen. Nervositeten är ständigt närvarande och varje toalettbesök innebär en klump i magen som inte går över förens det uteblivna blodet på pappret är ett faktum.  

Ska vi våga hoppas eller ska vi försöka skydda oss själva genom att tänka att det inte tagit sig? Vi vet ju någonstans där inne att det inte går att skydda sig mot smärtan. Vi kan försöka intala oss att det skulle göra mindre ont om vi inte trodde på det. Men innerst inne vet vi att det kommer gör lika förbannat ont oavsett vad. För i detta lopp finns bara ett mål och ett negativt resultat skulle innebära ännu en månad med kämpande mot ovissheten.  

Vi väljer att våga hoppas eftersom fallet blir lika högt oavsett om vi hoppas eller inte. Vi lägger en alkoholfri champagne på kylning, för det skulle vara värre att behöva fira med en varm champagne än att plocka ut den igen.  

12+

2 kommentarer

 • Camilla

  ❤️ Håller tummarna för att ni får fira med alkoholfritt skumpa, men lägg en med alkohol på kylning med, fira ska man göra så ofta man kan & ni kan fira för att ni är så fantastiskt fina tillsammans ❤️ Stor kramis ❤️

  0
  • S&Ä

   Det gör vi verkligen också! Hade varit såååå underbart. Men ditt tips är klockrent. Och dina fina ord så härliga att höra, så vi gör som du säger! 🙂 Tack!!

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *