Pussla med schemat – Del 1

Vad gör man när mensen kommit och man snabbt kan räkna fram att kommande period av medicinering, behandling, undersökningar, läkarbesök och uthämtning av medicin kommer bli helt katastrofalt svårt att genomföra? 

Några dagar som är extra viktiga i cykeln är cykeldag 4. Då måste Izabella ha tillgång till Letrozol för fem dagar.  

Nästa dag som är viktig är cykeldag 9. Då måste Izabella vara på läkarbesök för att följa upp hur äggen utvecklats i inledningen av cykeln med hjälp av letrozol.  

Efter det blir det svårare. Då bestämmer läkaren efterhand hur medicineringen ska se ut beroende på hur äggen reagerar på behandling. Är det en dag, två dagar eller tre dagar längre fram? Ingen vet förrän där och då.  

Sedan pågår det så i X antal dagar. Som till exempel under senaste behandlingen. Då var det Menopur i 3 dagar följt av läkarbesök, 2 dagar till och sedan läkarbesök, 1 dag och läkarbesök och sedan 1 dag till och läkarbesök följt av ägglossningsspruta. 

Inför kommande cykel vet vi att det är jättesvårt att få ihop det. Vi har bokat en helg i Göteborg sedan ett bra tag tillbaka, med familjen. Vi har även bokat in en kväll med några vänner där uppe. Detta inträffar denna cykel över cykeldag 8 till och med 11. Izabella är sedan på konferens över cykeldag 13 till och med 16. Det vill säga samtliga dagar som vi under de senaste cyklerna varit hos läkaren.  

Kommer vi behöva stå över kommande cykel?

Vi ringde därför vår läkare för att förhöra oss om våra möjligheter att behandla denna cykel. Vi vill absolut inte göra något som kan äventyra Izabellas hälsa, och med tanke på att det är hormoner hon stoppar i kroppen vill vi gärna göra det kontrollerat. Inte inte på frihand utan möjlighet att följa upp..  

6+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *