Med så lite hormon som möjligt

Så kom måndagen och det var ännu en gång dags att köra ner till Malmö. Vi lämnade i god tid eftersom vi var osäkra på hur mycket trafik det skulle vara på motorvägen och i Malmö, eftersom det var rusningstid. Trafiken visade sig dock vara lugn och vi var på plats tio minuter innan vårt läkarbesök. Vi var de första patienterna för dagen och vår läkare var på plats så vi kunde komma in på en gång. Tio minuter senare, alltså tiden då vi egentligen skulle haft vårt läkarbesök, var vi klara och kunde lämna Malmö igen.  

Besöket visade att ett ägg växt lite till och var nu runt 16 mm. Fortfarande inte tillräckligt stort för ägglossning. På slemhinnan kunde vi, eller ja vår läkare, se att det inte var någon ägglossning på gång. Det är ganska intressant det där med ultraljud. Efter att ha sett mina äggblåsor växa varje månad skulle jag nog själv kunna göra en bedömning av dess storlek och nästintill kunna säga vilken medicin som skulle kunna vara rimlig. Men den där slemhinnan förstår jag mig inte alls på och har svårt att tyda den.  

Vi beslutade att prova två dagar till med dubbel dos Letrosol. För första gången bestämde vi även att vi skulle låta bli att ta Orgalutran, sprutan som gör att äggen inte släpper. Det innebar att vi kunde lämna Malmö utan att behöva åka inom ett apotek.  

Efter ytterligare två dagar med Letrosol hoppade vi ännu en gång in i bilen för att ta oss till ett läkarbesök i Malmö. Även denna gång flöt trafiken på bra och vi var inne hos läkaren före utsatt tid. Undersökningen visade att ägget hade fortsatt växa och uppmätte nu 22 mm. Slemhinnan bestod av tre streck, där våra otränade ögon bara kunde se ett, vilket indikerar att ägglossning är på gång.  Det var faktiskt en fin stund när vi stod alla tre och tittade på det ägg som skulle kunna utvecklas till vårt barn. Vi lyckliga över att ha ett ägg och vår läkare lycklig över att den nya experimentella behandlingen med endast Letrosol fungerat. Dessutom hade endast ett ägg växt vilket ska vara det mest optimala.  

Vi bestämde att fortsätta vår metod med att använda så lite hormon som möjligt. Eftersom slemhinnan indikerade att ägglossning var på gång beslöt vi oss för att inte ta någon spruta för ägglossning utan låta kroppen sköta sitt. Dessutom hade faktiskt vår app, Natural Cycles, där vi registrerar temperaturen, uppmärksammat oss på att det snart är ägglossning. Så förhoppningsvis släpper vårt ägg inom några dagar.

Nu får vi bara hålla tummarna för att ägget är av bra kvalitet. Något man inte kan se på ultraljud.

 

8+

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *