Inte denna gång heller…

Vi hade verkligen hopp om denna gång eftersom behandlingen påminde så mycket om den behandling som vi gjorde när vi blev gravida. Det var många ägg. Och stora ägg. Vi tog nästan identisk dos medicin och cykel var lika lång. Men det ville sig inte denna gång heller och man kan ju inte annat än fundera på vad som hände då det gick. Vad var det vi gjorde då och vad har vi aldrig lyckats återskapa?

Det känns som att vi provat det mesta nu. Vi har tagit lite hormoner. Vi har tagit mycket hormoner. Vi har försökt utan några hormoner alls. Låtit kroppen vila mellan behandlingar. Kört på med behandling efter behandling. Vi har provat med Gonal-f. Vi har provat med Menopur.  

Var det bara en på miljonen att det gick den gången eller vad är det egentligen som gör att en befruktning lyckas eller inte? Ibland känns livet helt enkelt bara så orättvist. Samtidigt som någon blir oplanerat gravid och gör abort väntar någon sitt tionde barn. Och här står vi kvar och kämpar med mängder av behandlingar. Men det är väl detta som är livet. Upp- och nedgångar och massor av händelser som vi inte kan styra över. Och mitt i allt har vi trots allt varandra och vi är friska i övrigt. Man kan helt enkelt inte få allt och det gäller att njuta av det man faktiskt har!

4+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *