Graviditetstest

Dagen innan beräknad icke mens

Dagen innan Natural Cycles förutspådde en ny menscykelstart bestämde vi oss för att ta ett graviditetstest. Jag själv har varit väldigt hoppfull inför denna gång. Har tänkt att Izabellas kropp har lärt sig nu och vet hur den ska fungera för att kunna bli gravid även denna gång. Det tillsammans med att Izabella och läkaren verkligen gjort mer eller mindre allt som går att göra för att det ska fungera bidrar till att hålla hoppfullheten uppe. 

Izabella stoppade ner stickan i urinen och jag räknade sekunderna på klockan. Minst 15 sekunder, sen skulle testet ligga och verka i 5-10 minuter.  

Vi gav det 7 minuter. Sen smög vi tillbaka in på toaletten.  

Det var en extremt tom känsla som infann sig i kroppen och jag fick bara ur mig “där är inte ens en tendens till ett svagt streck…”. 

Där stod vi igen. Tomma. Hoppfullheten byttes så extremt fort mot hopplöshet och förtvivlan. 

Vi var ledsna tillsammans ett tag innan vi tog tag i oss själva och fick hittat på något annat för att skingra tankarna ett tag. Vi tog en lunch med ett par vänner i stan och på eftermiddagen hemma igen ringde vi en privat IVF-klinik.  

När kan vi komma, frågade jag henne?  

Vi bokade in en tid för att redan nu ha ett nästa steg om mensen skulle komma och det därmed blir bekräftat att det inte är en graviditet.  

Det luriga med graviditetstest är att ett negativt graviditetstest fortfarande kan vara positivt medan ett positivt graviditetstest bara kan vara positivt.  

Dagen för beräknad icke mens

Dagen efter vaknade Izabella med fortsatt hög temperatur. Hoppet levde fortfarande.  

Under dagen hade jag extra koll på telefonen, kollade någon gång extra ifall hon ringt mig eller smsat att mensen hade kommit. Men inget om det.  

Istället sökte jag någon gång då och då efter anledningar till att mensen inte kom när den borde. Kunde kanske Lutinus, medicinen hon tog, ge förhöjd kroppstemperatur och/eller fördröja mensen?  

Och precis så var det. Det visade sig att det var rätt många som fått fördröjd mens när de tagit Lutinus. Så det som egentligen gör en extremt hoppfull kunde nu alltså bara vara en biverkning av medicinen. Kroppstemperaturen är något förhöjd mellan ägglossning och menstruation, och fortsätter vara hög efter beräknad icke mens vid graviditet. Så även det gav förhoppningar. Men även kroppstemperaturen påverkas av Lutinus och progesterontillskottet.  

Det var en konstig känsla som infann sig i kroppen på fjärde dagen efter det negativa graviditetstestet. Mensen hade fortfarande inte kommit. Ska vi hålla hoppet uppe, eller ska vi mentalt gå vidare till nästa cykel och börja ladda om för allt vad det innebär?  

Jag är väldigt tacksam för att vi tog graviditetstestet, det gjorde att vi kunde förbereda oss på ett negativt besked och inte bli chockade när mensen väl kom 4 dagar försent.  

På kvällen åt vi rött kött och drack vin.  

Det var ingen graviditet. Inte den här gången heller.  

13+

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *