Gravid på bröllopsnatten

Jag minns månaden innan bröllopet när mensen var lite sen och jag tänkte “hoppas jag inte är gravid”. Oj vad jag fått äta upp det i efterhand. För vad hade ett bröllop utan alkohol och eventuellt lite illamående spelat för roll nu? Men hur ska man kunna klandra sig för den tanken, det är ju trots allt det man hört i hela sitt liv. Om man inte skyddar sig blir man gravid.

Den månaden inföll mensen efter 50 dagar, jämfört med tidigare månaders 30 dagar. Inte konstigt man funderade på om det kunde vara en graviditet. Inte heller konstigt att man helt ovetandes, och uppe i allt vad bröllop innebär, inte funderade mer på den långa cykeln. Något vi senare skulle inse bara var början på ännu längre cykler.

Bröllopet närmade sig. Så även ägglossningen. Vi som älskar planera blev så klart smått upphetsade bara av tanken att vi nu såg ut att ha möjlighet att få till den perfekta bröllopsnatten. Prognosen för ägglossning visade att bäst chans för graviditet var just den dagen. Tänk om vi blev gravida då.

Bröllopet var för oss helt fantastiskt och nästan lite obeskrivligt bra. Precis så man vill att sitt bröllop ska kännas. Det var en sommarvarm dag i maj med en fest i en stenlada vi både då och i efterhand varit väldigt glada över att ha hittat. Med vänner och familj på plats njöt vi konstant hela dagen och kunde inte önska oss något mer.

Där och då var vi lyckligt ovetandes om vad som låg framför oss.

Dagen efter insåg vi att den där osannolika tanken om att vi skulle ha sån planeringstur att ägglossningen inföll precis vid bröllopsnatten var just osannolik. Det var helt enkelt inte möjligt att det skulle bli ett bröllopsnattsbarn med tanke på att prognosen för ägglossning sköts fram en dag.

Nästa dag passerade och prognosen sköts fram ytterligare en dag. Så höll det på ett bra tag. Ett väldigt bra tag.


Vår tanke är att ta er med på hela resan från första läkarbesöket genom tankar, funderingar och känslor till olika behandlingar och graviditeten som slutade i missfall.

Vi kommer absolut inte ge upp även om det var ett extremt tufft besked och bakslag för oss. Vi kommer även skriva om det vi framåt kommer gå genom i vårt fortsatta kämpande mot ett efterlängtat barn.

Vi tycker det är fantastiskt om vi på något sätt kan hjälpa till att normalisera barnlöshet och missfall genom att skriva om vår resa.

Vill man är det bara att känna sig fri att skriva en kommentar. Vi är absolut inte ensamma i detta, i alla fall inte om man tittar på statistik. När vi nu öppnar upp för detta projekt förstår vi ännu mer hur viktigt det är att dessa ämnen kommer upp och får lov att pratas om.

18+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *