Ett stabilt ägg

Helgen i Göteborg har varit underbar. Trevligt besök hemma hos vänner på torsdagen. Härlig middag ute på stan med vänner på fredagen. Detta följdes upp med en heldag med familjen på spa, en runda på stan och den mest fantastiska köttmiddagen ute på restaurang på länge.  

Det var nog precis en sådan helg vi behövde. Vi avslutade helgen med att köra inom ett soligt Kungsbacka och deras Outlet. Vilken helg!

(Guuuud vad skönt att få släppa det helt och koppla av. Skulle man kunna tänka här. Men nja. Izabella fick som vi berättade i förra inlägget ta två sprutor varje dag.)

Åter i verkligheten inledde vi veckan vid ultraljudsmaskinen. Fortfarande ett stort ägg och det ser stabilt ut.  

Pussla, pussla, pussla. Bara lös det.

Nu fortsätter pusslandet i schemat och logistiken. Det märks mer än någonsin att barnlöshet är en stor avvikande del som vi försöker balansera med vår vardag. Något som vi varje månad trycker in mellan jobb, möten och den vardag som vi försöker få ihop. Det känns dock som att ägget fattade att vi denna månad inte har tid att springa på en massa läkarbesök för att se till så att det växer.  

Nu sitter vi dock med en annan typ av problematik. Vi har ett stort ägg och en slemhinna som väldigt snart är redo för ägglossning. Det naturliga skulle vara att ta en ägglossningspruta imorgon och sedan ha sex. Det enda problemet är att Izabella ska åka på en fyra dagar lång konferens imorgon. För även om vi kan göra mycket med mediciner på konstgjord väg kan vi inte få in spermien utan att ha sex. Inte så länge vi inte gör en ivf.  

Så hur ska vi då lösa det denna månad? Ska Izabella komma hem från konferensen. Ska jag hälsa på henne? Eller ska vi klara av att pricka in perfekt med ägglossning till hon är hemma igen?  

Där satt vi hos läkaren med kalendern i högsta hugg. Hur mycket vi än bläddrade mellan dagarna var problematiken med logistiken ett faktum.  

Kan vi kompromissa fram en lösning?

Det bästa skulle vara om Izabella skulle kunna ta ägglossningssprutan sent på cykeldag 15 (näst sista dagen på konferensen). Det skulle innebära ägglossning cirka 36 timmar senare. 36 timmar från sent på cykeldag 15 skulle innebära att hon hinner avsluta sin sista konferensdag och hinna hem ungefär samtidigt som ägget börjar vilja lossna.  

Nu gäller det bara att allt det teoretiska stämmer i praktiken också.  

Vi beslutar tillsammans med vår läkare att ta en liten chansning – Vi har trots allt genomfört många behandlingar tillsammans nu och även om kroppen verkar reagera olika varje gång, kände sig vår läkare trygg med att gå lite utanför boxen. Vi blev ordinerade att ta en spruta om dagen i tre dagar som gör att ägget inte släpper. Dessutom ska vi addera Gonal-f, en medicin som gör att äggen växer, samma tre dagar. Den fjärde dagen (cykeldag 15) ska ägglossningssprutan tas.  

Vi håller tummarna. Den här cykeln också.

2+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *